FÖREBYGGANDE TANDVÅRD

För att behålla dina tänder livet ut stödjer vi dig i din egenvård genom regelbundna
munhälsokontroller. Vi hjälper dig att förebygga sjukdomar i munhålan samt att förhindra sjukdomsutveckling genom att ta bort tandsten, fluorbehandla och instruera egenvård.

 

LAGNINGAR

Om en tand drabbats av karies (vard. hål) måste bakterierna avlägsnas och därefter fylls hålet igen med ett tandfärgat plastmaterial. Vi använder oss endast av högkvalitativa material för att uppnå bästa möjliga resultat. Det finns också möjlighet att byta ut amalgamfyllning, sluta mellanrum och göra fasader då med en estetisk indikation.

 

ROTBEHANDLINGAR

Lagas inte ett hål i tid blir tanden innanmäte inflammerat och till slut infekterad. Då måste tanden rotbehandlas. Först rengörs tanden inuti och försluts därefter med standardiserat material. Ofta krävs det två besök för att erhålla infektionsfrihet.

 

TANDUTTAGNINGAR

Om en tand är så skadad att den inte går att rädda måste den tas bort. Efter smärtfri bedövning kan tanden försiktigt tas ut med fina instrument. Det är inte längre så traumatiskt som det var förr i tiden.

 

TANDIMPLANTAT

Saknar du en eller flera tänder så finns det flera sätt att ersätta dem. Med ett tandimplantat får du en ersättning som är tandlik och man behöver inte involvera andra kringliggande tänder. Tandimplantat har visat sig vara den mest sofistikerade och tillförlitliga behandlingen för att ersätta saknade tänder. Vi arbetar med Dentsply Implants som har mer än 10 års dokumentation av kliniska studier. Läs mer om tandimplantat.

 

BARNTANDVÅRD

Vi tycker att det är viktigt att barn går regelbundet till tandläkaren. Hos oss får barnen träffa tandläkaren varje år så att bettutveckling kan följas och munsjukdomar kan förebyggas. Att redan i tidig ålder vänja barnet vid tandläkarbesök minskar risken för framtida tandvårdsrädsla. Alla barn och ungdomar mellan 3-19 år erhåller kostnadsfri tandvård, som bekostas av Region Skåne.

VI ERBJUDER ALLTID
  • Personlig service
  • Korta väntetider
  • En modern miljö
  • Professionella tandläkare
Blänkarbild
AKUTA BESVÄR?

-Har du tandvärk så ring oss direkt för en tid till tandläkaren.

Läs mer